]
- door Karlijn Visser - Holistik.nl

Zelf gebruik ik het anti-straling-staafje nu een half jaar. Waarom? Omdat ik graag beschermd tegen straling door het leven ga. Hoe dit precies werkt is een klein mysterie. Maar dat maakt mij niet uit, zolang het maar werkt. Want ik ben er van overtuigd dat de hoeveelheid straling waar wij dagelijks aan blootgesteld worden niet bevorderlijk is voor onze gezondheid en geestelijk welbevinden.

Het was aan het eind van mijn eerste reiki cursus dat healer Toña Wong-Chung mij adviseerde om bij haar een ‘wangslijmtest’ te doen. “Zo meet je de hoeveelheid straling in je systeem. Omdat je veel achter de computer zit, kan het zijn dat de straling afkomstig van onder andere alle wifi-signalen je onbewust compleet leeg trekt”. Ik haal het wattenstaafje langs de binnenkant van mijn wang en stop het daarna terug in Toña’s envelop: “Dit stuur ik op naar het lab”. De uitslag krijg ik een paar dagen later. En ja hoor: de straling heeft zich al behoorlijk genesteld in mijn cellen. Toña adviseert om de PersonalFloww te gaan dragen in mijn BH. Ondertussen liep ik rond met een hoop vragen over mijn nieuwste guardian angel. Omdat jij misschien wel dezelfde dingen wilt weten als ik, heb ik het gesprek met Toña op papier gezet. Zelf merk ik in elk geval dat ik beter en dieper slaap met het staafje van chirurgischstaal naast mijn bed, en iets minder gaar ben na een dag op kantoor achter mijn computer werken.

Waarom heb je zelf ooit de Floww aangeschaft?

Toña: Omdat ik vaak hoofdpijn kreeg als ik mijn mobieltje aan mijn oor hield en zweethanden in ruimtes met veel wifi. Ik was altijd al op onderzoek naar een oplossing voor mijn gevoeligheid voor straling en kwam toen bij de Floww uit.

Zijn alle soorten straling slecht voor je?

Toña: Het ligt er aan wat voor straling het is. En bovendien reageert iedereen anders op straling. Er zijn bijvoorbeeld aardstralen op de aarde, magnetische velden, die op de ene plek sterker zijn dan op andere plekken. Sommige mensen reageren hier goed op en anderen juist helemaal niet. Een straling van de aarde kan voor sommige mensen net zo lastig zijn als een straling van een zendmast en andersom zijn er ook mensen die helemaal geen last hebben van onnatuurlijke straling. Ik geloof zelfs dat we als mens dusdanig evolueren dat we in een verre toekomst helemaal geen last meer zullen hebben van straling, maar op dit moment is dat nog niet voor iedereen het geval.

Kon je na een paar weken verschil waarnemen?

Toña: Ja, ik voelde meteen verschil. Sinds ik de mobileFloww bij mijn mobiele telefoon gebruik krijg ik geen “bel-oor” (warm oor) meer en ben ik van mijn onverklaarbare hoofdpijn af. Ook merk ik heel veel verschil met de personalFloww die ik altijd bij me draag: ik merk dat ik in alle omstandigheden beter geaard ben. Zo heb ik geen last meer van jetlags, en in de auto helpt het me bij de satelliet van de navigatie, waardoor ik niet meer zo moe word van autorijden.

Hoe werkt de Floww dan precies?

Toña: Het mysterie zal misschien wel nooit helemaal ontrafeld worden. Wel weten we dat er een spoeltje in zit die de straling om ons heen absorbeert en omzet naar gezonde straling. Het neutraliseert deze dus niet alleen, maar zet het ook om naar een gezondere frequentie: die van een bos, de Schumann frequentie. Dit spoeltje wordt geactiveerd door straling. Vandaar dat de Floww producten alleen werken als er straling in de buurt is.

Waarom is het zo belangrijk in deze tijd om je tegen straling te weren?

Toña: Omdat er veel meer straling is dan vroeger. Er was altijd al straling. Ook aardstraling is straling, maar de onnatuurlijke straling wordt tegenwoordig steeds sterker door de hoeveelheid telefoons, satellieten en zendmasten. Tegelijkertijd zijn we zelf steeds minder geaard: als je in de auto zit, kaatst de straling van een satelliet de hele tijd door het metalen frame van je auto. Ook zitten we vaak hoog in kantoorgebouwen en komen we weinig in de natuur om te aarden. Er zijn niet genoeg momenten in ons leven om echt contact te maken met de aarde waardoor straling niet goed kan afvloeien.

Welke symptomen kun je waarnemen bij jezelf bij een teveel aan straling in je systeem?

Toña: Let op (vage) hoofdpijnklachten, zweethanden, vermoeidheid en irritatie. Veel mensen ervaren, zodra ze de Floww gaan gebruiken, dat ze minder opgefokt zijn, beter slapen en minder last hebben van rsi-achtige klachten zoals nek- en spierspanningen.

Heb je nog andere handige tips die je kunnen helpen beschermen tegen straling?

Toña: Breng elke dag tijd in de natuur door, het liefst op je blote voeten.

Is het wetenschappelijk aangetoond dat mensen ziek kunnen worden van straling?

Toña: Nee, want het hangt af van je gevoeligheid. Er is bekend dat veel mensen gevoelig zijn voor straling, maar de een heeft er wel last van, en de ander niet. Het hangt van je eigen constitutie af.

Klik hier voor het artikel op Holistik.nl