foto-christine-blokland

”Floww is voor mij een soort thuiskomen.”

Met ingang van deze maand is Christine van Blokland (48) uit Ouderkerk aan de Amstel Floww’s Happy Customer Manager. Ze koppelt de kennis die ze heeft opgedaan in diverse dienstverlenende functies aan haar grote nieuwsgierigheid naar mensen en een sterk ontwikkelde innerlijke drive. Een eerste kennismaking.

Het is niet eenvoudig direct de rode draad te ontdekken in het CV van Christine van Blokland; sales functies in de mode branche, reisleidster in Griekenland en Kenia, intercedent en vestigingsmanager bij Randstad, uitvaartbegeleidster, coördinator Buurtgezinnen…, Christine heeft het allemaal gedaan. Zoals zoveel kinderen werd ze in eerste instantie, door haar ouders op het verkeerde been gezet. Uiteraard met de beste bedoelingen. “Natuurlijk”’ zegt ze nu, “ze hadden zelf een bloeiend bedrijf in verkoop, reparatie en onderhoud van caravans en handel leek hen wel iets voor mij. ‘Kies iets waar je je brood mee kunt verdienen’. Dus ging ik voor wiskunde en economie, maar ik was veel creatiever en intuïtiever dan mijn ouders toen zagen.”

Openheid en vertrouwen

Na een opleiding in de commerciële kant van mode begon ze in de verkoop in zowel retail als wholesale. De vrijheid en creativiteit die ze hoopte te vinden bleek vaak al door hogerhand commercieel te zijn bepaald. Maar mode is een internationaal georiënteerde business en het was ook het reizen dat me aansprak. “Dat aspect,” zegt ze nu, “is altijd gebleven, hoewel de reis uiteindelijk een zoektocht naar mezelf bleek te zijn. Ik heb een sterke innerlijke drive, altijd gehad, maar het duurde toch even voor ik dat begreep. Vandaar al die verschillende banen. Het was feitelijk een zoektocht naar zingeving; wie ben ik en wat heb ik hier te doen? Datgene waar je goed in bent weerspiegelt niet per se je innerlijk. Dat voelde steeds meer als een toneelspel. Ik ben daarom die innerlijke kant gaan ontwikkelen. In 2000 ging ik naar het CICO, het Centrum voor Intuïtieve Ontwikkeling in Utrecht. Daarna volgde er van alles van esoterische wijsbegeerte, tarot, Reiki,… , dat soort dingen. Dat vertaalde ik dan weer naar mijn werk; ik was niet bezig met targets, maar met het creëren van een setting van openheid en vertrouwen. Het gaat om de mens, de verbinding en de relatie op de langere termijn. Dat is uiteindelijk de rode draad in mijn leven en werk; hostess, transformatie reisleidster, uitvaartbegeleidster. De diepere verbinding, gekoppeld aan praktisch inzicht. Zoals bij het verlies van een dierbare. Commercieel en praktisch gaat het over zaken als ‘welke kist?’, ‘wat voor bloemen?’, ‘hoeveel volgauto’s?’. Maar er is zo veel meer gaande wat niet zichtbaar is. En dat niet zichtbare, dat komt naar boven in een sfeer van openheid en vertrouwen.”

Het onzichtbare zichtbaar maken

En nu is er dus Floww, waar Christine haar mensgerichte, dienstverlenende vaardigheden bij uitstek kan koppelen aan haar innerlijke inzichten. In een functie die voor haar geschapen is; Happy Customer Manager. Christine: “Dit is voor mij een soort thuiskomen… Alsof de cirkel hiermee rond is. De producten van Floww hebben alles te maken met het onzichtbare zichtbaar maken. In letterlijke zin ook door de onderzoeken die zijn uitgevoerd naar de werking, waarbij je met behulp van een apparaatje dat tegen het oor wordt gehouden kunt zien hoe bloedvaten door het gebruik van een mobiele telefoon nauwer worden en vervolgens weer wijder door het gebruik van diezelfde mobiele telefoon, maar dan voorzien van een mobileFloww.”

Christine kwam in aanraking met Floww door stralingsbioloog Gary Barham, die voor Floww onder meer stralingsanalyses in woningen en kantoren doet. “Een paar jaar geleden deden we samen de opleiding Ecotherapie, tegenwoordig ECOintention. Dat is het energetisch beheren, opladen en in harmonie brengen van eco- en bedrijfssystemen door middel van resonantietechnieken. Gary was toen al freelance verbonden aan Floww. En was enthousiast! Veel van waar we in de opleiding mee bezig waren komt terug in de Floww-producten. Dat alles energie is en dat je niet alles kunt waarnemen. Alles is leven, alles is bezield en met elkaar verbonden. Eigenlijk zo’n vanzelfsprekend iets. Zelf heb ik ervaren dat alles gepaard gaat met bewustzijn, met jezelf open stellen. Dat vermogen kunnen we allemaal ontwikkelen. Het is helaas wat weggezakt in de Westerse samenleving. We moeten weer wakker worden en openstaan voor veranderingen. Floww is een fantastisch middel om dat naar buiten te brengen.”