Kinderen op school

De minister van Onderwijs van Cyprus komt met een nieuw besluit om blootstelling aan draadloze apparaten op scholen te minimaliseren

De minister van Onderwijs en Cultuur van Cyprus heeft een nieuw besluit van 31 januari 2017, gemarkeerd met 'dringend', aan alle directeuren van de verschillende basisscholen en kleuterscholen gestuurd met duidelijke maatregelen bedoeld om de blootstelling aan straling op scholen te minimaliseren en zelfs te verwijderen.
"We hebben de beslissing genomen om alle draadloze Wi-Fi netwerken uit te schakelen op openbare kleuterscholen", aldus het besluit
Draadloze verbindingen zullen verwijderd worden uit de kleuterscholen, bij basisscholen mag enkel het administratieve kantoor nog Wi-Fi hebben.

"Het ministerie van Onderwijs is niet van plan om de installatie van draadloze netwerken op basisscholen voort te zetten."

Het besluit herinnert leraren dat er al een bedraad netwerk beschikbaar is in alle lokalen waar internet nodig is voor educatieve doeleinden.
Draadloos zal enkel gebruikt worden, wanneer nodig, op het administratieve kantoor van de school, niet in de klaslokalen.

Als het gebruik van Wi-Fi noodzakelijk is, benadrukt het besluit dat, "de nodige maatregelen om kinderen te beschermen ondernomen moeten worden, draadloze toegangspunten moeten uitgeschakeld zijn wanneer deze niet nodig zijn voor educatieve doeleinden." Ook moeten ouders toestemming geven voor het gebruik van Wi-Fi op scholen. Het besluit instrueert schooldirecteuren om een brief aan de ouders van de leerlingen te sturen, om ze mee te laten doen in cursussen op het gebied van draadloze technologie. Zo proberen ze de ouders te leren ook thuis verantwoordelijk met Wi-Fi om te gaan.

Klik hier voor het volledige (Engelstalige) artikel

Stralingsbronnen in huis

Weet ú hoeveel straling u in huis heeft?

Je ziet het niet en ruikt het niet maar in huis zorgt onze slimme, draadloze en digitale apparatuur dat we continu omringd zijn door straling. Zelfs als we slapen. Onderzoeken wijzen uit dat dit stressreacties kan veroorzaken en van invloed kan zijn op onze gezondheid en nachtrust. Maar we kunnen en willen niet meer zonder onze wifi en smart tv. Wat we wél kunnen is er bewust mee omgaan. Benieuwd hoeveel straling ú in huis heeft en hoe u er bewust mee om kunt gaan? 

Doe nu de test
Meer informatie