Voormalig Silicon Valley ingenieur Jeremy Johnson gaf 6 februari jl. een TEDx Talk met de titel ‘Wireless wake up call’. TEDx Talks zijn korte inspirerende presentaties met een innovatief karakter die wereldwijd hoog in aanzien staan. Johnson wil met zijn presentatie bewustzijn creëren dat de straling van draadloze technologie effect heeft op het lichaam.

Johnson werkte jarenlang als ingenieur en manager voor een groot bedrijf in Silicon Valley. Hij maakte dagelijks enthousiast gebruik van mobiele telefoons, computers en draadloos internet. Als je hem toen zou hebben verteld dat draadloze technologie effect kan hebben op de gezondheid, zou hij je voor gek hebben verklaard.

Johnsons leven veranderde plotsklap nadat hij vijf jaar geleden thuiskwam van vakantie. Ineens kreeg hij last van o.a. extreme hoofdpijn, hartkloppingen, slapeloosheid en oorsuizen; klachten die verminderde zodra hij van huis was. Een collega vertelde hem dat haar man precies dezelfde klachten had sinds de installatie van een slimme meter in huis. Johnson ging op onderzoek uit en ontdekte dat er een aantal slimme meters waren geïnstalleerd in zijn appartementencomplex.

Sindsdien ziet Johnson het als zijn missie om mensen bewust te maken van de gezondheidsrisico’s van draadloze technologie. Hij werkt nu als gezondheidsadviseur en heeft samen met zijn vrouw, die arts is, een website in het leven geroepen om mensen voor te lichten en te helpen bewust om te gaan met draadloze apparaten. Ook in zijn TEDx Talk gaf Johnson tips hoe bewust om te gaan met draadloze apparaten als smartphone en tablet.

Klik knop Bewerken om deze tekst te veranderen.

Stralingsbronnen in huis

Weet ú hoeveel straling u in huis hebt?

Je ziet het niet en ruikt het niet maar in huis zorgt onze slimme, draadloze en digitale apparatuur dat we continu omringd zijn door straling. Zelfs als we slapen. Onderzoeken wijzen uit dat dit stressreacties kan veroorzaken en van invloed kan zijn op onze gezondheid en nachtrust. Maar we kunnen en willen niet meer zonder onze wifi en smart tv. Wat we wél kunnen is er bewust mee omgaan. Gaat u bewust om met straling 

Doe nu de test
Meer informatie