September 2016 - Het Franse parlement heeft in juli jl. een wet aangenomen waardoor basisscholen draadloze netwerken verplicht uit moeten schakelen als ze niet voor educatieve doeleinden worden gebruikt. Volgens de Franse Senator Joël Labbé is deze maatregel een kwestie van het gezond verstand gebruiken.

Het Franse parlement wilde meer voorzorgsmaatregelen afdwingen m.b.t. het gebruik van draadloze netwerken op scholen en het gebruik van mobiele telefoons. Dit om kinderen en jongeren te beschermen tegen mogelijke negatieve gezondheidseffecten van elektromagnetische straling.

Op 25 juli nam het Franse parlement het wetsvoorstel aan. In de wet staat ook dat bij verkoop van mobiele telefoons voor kinderen onder de 14 jaar speciaal voor hen ontworpen headsets geleverd moeten worden.

In 2015 nam het Franse parlement al een wet aan die wifi verbiedt in crèches en andere plaatsen waar kinderen onder de drie jaar langdurig verblijven. Toen werden basisscholen dringend verzocht draadloze netwerken uit te schakelen wanneer niet in gebruik voor educatieve doeleinden. Door dat nu per wet vast te leggen gaan de Fransen nog een stapje verder.

“Het wetsvoorstel houdt rekening met de rechten van ouders om geïnformeerd te worden als hun kind wordt blootgesteld aan elektromagnetische velden. Draadloze netwerken uitschakelen als ze niet gebruikt worden is een kwestie van het gebruiken van het gezonde verstand,” aldus Joël Labbé, senator van de Groenen, de partij die het wetsvoorstel initieerde.
De wet die specifiek gericht is op het beschermen van kinderen, kreeg 163 stemmen voor en 149 stemmen tegen. Tegenstanders van de wet zijn bang dat het de publieke angst zal aanwakkeren.

Bron: gsma.com

Stralingsbronnen in huis

Weet ú hoeveel straling u in huis heeft?

Je ziet het niet en ruikt het niet maar in huis zorgt onze slimme, draadloze en digitale apparatuur dat we continu omringd zijn door straling. Zelfs als we slapen. Onderzoeken wijzen uit dat dit stressreacties kan veroorzaken en van invloed kan zijn op onze gezondheid en nachtrust. Maar we kunnen en willen niet meer zonder onze wifi en smart tv. Wat we wél kunnen is er bewust mee omgaan. Benieuwd hoeveel straling ú in huis heeft en hoe u er bewust mee om kunt gaan? 

Doe nu de test
Meer informatie