Op 1 oktober a.s. organiseert de Belgische gemeente Gent voor haar burgers een voorlichtingsmiddag over de effecten van wifi op de gezondheid. Sinds 2014 weert Gent wifi uit voorzorg uit crèches en voert een aangepast beleid in stedelijke basisscholen.  Aanleiding hiervoor is dat er geen wetenschappelijke consensus is over de gevolgen van straling voor mens en milieu. En elektromagnetische straling volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) mogelijk kankerverwekkend is.

Over het besluit om wifi te weren zei de wethouder van Onderwijs en Jeugd Elke Decruynaere in 2014: "We willen dat elk kind toegang heeft tot het internet op school maar we willen ook voorzichtig zijn. Uit een rapport van de Vlaamse Overheid en contacten met wetenschappers blijkt dat we voorzichtig moeten omgaan met de blootstelling aan straling veroorzaakt door draadloos internet of 'wifi'. Zeker bij jonge kinderen wordt aangeraden hen niet voortdurend aan sterke straling bloot te stellen en dat willen we dan ook garanderen in alle klassen.”

Eén van de experts bij de voorlichtingsbijeenkomst is de kinderoncoloog professor Stefaan Van Gool, verbonden aan de Uniklinik RWTH Aachen. Hij waarschuwt al jaren voor mogelijke gezondheidseffecten van elektromagnetische straling.

Gent is met meer dan 255.000 inwoners de tweede grootste stad van Vlaanderen. Ook Leuven en Mechelen weren wifi uit crèches en basisscholen.

Bron: website gemeente Gent

Stralingsbronnen in huis

Weet ú hoeveel straling u in huis heeft?

Je ziet het niet en ruikt het niet maar in huis zorgt onze slimme, draadloze en digitale apparatuur dat we continu omringd zijn door straling. Zelfs als we slapen. Onderzoeken wijzen uit dat dit stressreacties kan veroorzaken en van invloed kan zijn op onze gezondheid en nachtrust. Maar we kunnen en willen niet meer zonder onze wifi en smart tv. Wat we wél kunnen is er bewust mee omgaan. Benieuwd hoeveel straling ú in huis heeft en hoe u er bewust mee om kunt gaan? 

Doe nu de test
Meer informatie