Driftige kleuter

Straling wordt zelden opgemerkt als oorzaak van klachten. Dit stelt drs. K.M.W. Janssen in haar blog. Straling van mobiele telefoons en draadloos internet is niet te zien, horen, ruiken en proeven. Maar kan klachten veroorzaken zoals hoofdpijn, ernstige vermoeidheid, concentratieproblemen, hyperactiviteit en slaapproblemen. Het niet op de radar hebben van straling als mogelijke oorzaak leidt vaak tot misdiagnoses. En daardoor niet tot een oplossing.

In haar blog geeft Janssen een aantal voorbeelden uit de praktijk van kinderen die last hadden van straling. Zoals een puber die niet meer naar school ging, een huilbaby van 3 maanden en een driftige kleuter met woedeuitbarstingen. Maatregelen om bewust om te gaan met straling, zoals niet vooraan in de klas naast het digibord zitten en geen mobiel op het lichaam dragen, hebben in combinatie met een behandeling geleid tot het verdwijnen van de klachten.

Janssen studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Ze heeft ruim 20 jaar een praktijk in Son en is auteur van het boek ‘Kinderen bewust (op)voeden’.

Stralingsbronnen in huis

Weet ú hoeveel straling u in huis heeft?

Je ziet het niet en ruikt het niet maar in huis zorgt onze slimme, draadloze en digitale apparatuur dat we continu omringd zijn door straling. Zelfs als we slapen. Onderzoeken wijzen uit dat dit stressreacties kan veroorzaken en van invloed kan zijn op onze gezondheid en nachtrust. Maar we kunnen en willen niet meer zonder onze wifi en smart tv. Wat we wél kunnen is er bewust mee omgaan. Benieuwd hoeveel straling ú in huis heeft en hoe u er bewust mee om kunt gaan? 

Doe nu de test
Meer informatie