Een internationale afvaardiging van wetenschappers overhandigde 11 mei 2015 een appél aan de Verenigde Naties (VN) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om mens, dier en natuur te beschermen tegen de effecten van elektromagnetische straling. Het appél werd in ontvangst genomen door Ban-Ki-moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties en Dr. Margaret Chan, directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie en de individuele lidstaten van de Verenigde Naties.

Er is veel wetenschappelijke onduidelijkheid over de risico’s van elektromagnetische straling. Onderzoeken spreken elkaar tegen en de langetermijneffecten van draadloze technologie zijn onbekend. De tweehonderd wetenschappers die het appél[1] ondertekenden hebben gezamenlijk meer dan tweeduizend peer review studies gepubliceerd over biologische- en gezondheidseffecten van elektromagnetische straling. Zij dringen bij de VN en WHO onder andere aan op:
  •      het beschermen van kinderen en zwangere vrouwen;
  •      strengere regelgeving;
  •      ontwikkelen van veiligere technologie;
  •      betere voorlichting aan bevolking over de potentiele gezondheidsrisico’s van blootstelling aan straling;
  •      het geven van voorlichting hoe blootstelling aan straling te verminderen;
  •      onafhankelijk vervolgonderzoek naar de risico’s van straling;
  •      instellen van witte zones (stralingsvrije plekken).

Woordvoerder dr. Martin Blank in een videoaankondiging[2] over het appél: "We zitten middenin een geweldige technologische transformatie, maar het wordt tijd dat we dealen met de schadelijke effecten. Om onszelf, kinderen en het ecosysteem te beschermen moeten er meer beschermende richtlijnen komen. De huidige richtlijnen voor de hoeveelheid straling waar we dagelijks aan blootgesteld mogen worden, zijn veel te hoog en zorgen voor schadelijke effecten, onder andere aan ons DNA.”.

Er zijn op dit moment nog geen Nederlandse ondertekenaars van het appél. Meer over dit appél is te lezen via www.EMFscientist.org

dr-martin-blank-app-l-wetenschappers.original

Foto: dr. Martin Blank, Columbia Universiteit New York, woordvoerder appél

Wilt u op de hoogte blijven over straling? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Wilt u weten hoe straling positief gebruikt kan worden? 

Wilt u weten wat anderen over Floww producten zeggen?