Straling meten

Je ziet het niet, hoort het niet en proeft het niet, maar straling is overal. Wanneer we mobiel bellen, internetten, tv kijken, de babyfoon gebruiken of eten in de magnetron verwarmen. Zelfs als we slapen worden we omringd door straling afkomstig van WiFi en elektrische apparaten. Straling kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Vooral kinderen kunnen dit ervaren; ze worden meer dan gemiddeld blootgesteld aan straling. Met name thuis waar een opeenstapeling van draadloos communicerende apparaten ongemerkt tot overbelasting kan leiden.

Voormalig directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), dr. Brundtland, zei onlangs in een interview dat er geen twijfel mogelijk is dat straling van draadloze technologie gezondheidseffecten heeft. Ze adviseert daarom bewust om te gaan met draadloze apparaten.

Waarom straling meten in uw woning?

Met een Stralingsanalyse Woning krijgt u inzicht in de stralingssituatie in uw woning. Met gevalideerde apparatuur wordt de aanwezige straling in de belangrijkste leefruimten in uw woning gemeten, zoals de woonkamer, de slaapkamer en, indien aanwezig, de kinderkamer.

Straling meten in huis

Er wordt in kaart gebracht wat de stralingsbronnen zijn en hoeveel straling ze afgeven. Ook krijgt u inzicht in hoeveel straling er van omringende woningen en zendmasten uw woning binnenkomt. U krijgt advies hoe u bewust om kunt gaan met straling en ontvangt een overzichtelijk rapport van de metingen en het advies.

 

 Meer rust    Minder stress    Beter slapen

 

De sterkte van de bij u aanwezige straling zetten wij af tegen de door de overheid gehanteerde standaardnorm en tegen voorzorgsnormen zoals deze door erkende wetenschappers zijn gedefinieerd. We meten de sterkte van de straling en deze worden vastgelegd in een meetrapport, dat ook een conclusie en aanbeveling bevat.

Zo meten we de straling in uw woning

Met gevalideerde apparatuur meten wij de aanwezige straling in de belangrijkste leefruimten in uw woning, zoals de woonkamer, de slaapkamer en, indien aanwezig, de kinderkamers. Bij de meting wordt afzonderlijk gekeken naar:

 • het hoogfrequente veld, bijvoorbeeld van draadloos internet en zendmasten voor onder meer 3G - en 4G netwerken
 • het elektrisch veld, bijvoorbeeld van het elektriciteitsnet en huishoudelijke apparaten
 • het magnetisch veld, bijvoorbeeld van hoogspanningsleidingen
 • het aardmagnetisch veld, inclusief schommelingen die plaatselijk een hogere belasting tot gevolg kunnen hebben.

De sterkte van de bij u aanwezige straling zetten wij af tegen de door de overheid gehanteerde standaardnorm en tegen voorzorgsnormen zoals deze door erkende wetenschappers zijn gedefinieerd. De gemeten stralingssterktes worden vastgelegd in een meetrapport, dat ook een conclusie en aanbeveling bevat.

Een gezonde leefomgeving

 • U krijgt inzicht in de stralingsintensiteit waar u en uw gezin, dag én nacht, in huis aan worden blootgesteld.
  • Ook vanuit de directe omgeving (buitenaf, buren). Straling gaat door muren en ramen heen.
 • Een analyse van uw woning maakt de onzichtbare straling zichtbaar. Straling zie je niet, ruik je niet en proef je niet.
 • U krijgt inzicht of straling van invloed is op uw gezondheid en nachtrust en dat van uw kinderen.
 • U krijgt mondeling en schriftelijk advies hoe u kunt zorgen voor een vitale omgeving voor u en uw gezin.
 • Ervaar meer rust, minder stress en meer energie.

Ik wil meer weten over een vitaliteitsanalyse van mijn woning.

Aanhef *  De heer Mevrouw

Naam *

Telefoon *

E-mail *

Opmerkingen

* verplicht veld

straling meten