7 Stralingsvriendelijke tips van Floww

TIP 1

Weinig mensen weten het, maar in de gebruiksaanwijzing van de meeste mobiele telefoons staat dat deze minstens 15 mm van het oor moet worden gehouden. Nog beter: gebruik de speakerfunctie of een headset. Het is bovendien af te raden een mobiele telefoon direct op het lichaam te dragen.

 TIP 2

Leg de mobiele telefoon ’s nachts bij voorkeur niet onder het kussen of op het nachtkastje; dit kan de slaap verstoren. Wil je toch de wekkerfunctie gebruiken, zet de telefoon dan in de vliegtuigmodus waardoor er geen contact is met een zendmast of wifi-router.


TIP 3
Vervang de draadloze DECT huistelefoon door een stralingsvriendelijke variant die beschikt over een Eco Plus-modus. Deze zendt alleen als er ook daadwerkelijk gebeld wordt. Dit in tegenstelling tot een normale DECT huistelefoon die 24/7 zenden. Een telefoon met snoer blijft natuurlijk de meest stralingsvriendelijke optie.
TIP 4
Wifi-routers zenden 24 uur per dag. Zet deze uit wanneer de router niet functioneel is bijvoorbeeld ’s nachts. Ook de wifi-router is overigens verkrijgbaar in een Eco-variant. Zet ook andere draadloze apparaten uit als ze niet worden gebruikt, zoals de printer, de spelcomputer en de babyfoon.

TIP 5
Zet apparaten wanneer ze niet worden gebruikt, zoals de televisie, uit in plaats van op de stand-by stand. Stand-by gebruiken apparaten niet alleen stroom, maar geven ze ook straling af.

TIP 6
Plaats een elektrische wekkerradio minimaal drie meter van het hoofd af. Alternatieven zijn een wekker op batterijen of een opwindbare wekker.

TIP 7
Meerdere energieleveranciers bieden tegenwoordig een ‘slimme meter’ aan, die automatisch uw gas- en elektriciteitsverbruik draadloos doorgeeft. U bent niet verplicht een slimme meter te laten installeren. Heeft u al een slimme meter dan kunt u de draadloze functie uit laten zetten door uw netbeheerder.

Gerelateerde artikelen

Christine van Blokland geeft invulling aan klantcontact als Happy Customer Manager

5 mei, 2017|0 Comments

”Floww is voor mij een soort thuiskomen.” Met ingang van deze maand is Christine van Blokland Lees verder

Managementcoach en gezondheidspionier Daniël Zavrel gaat nooit de deur uit zonder zijn personalFloww

18 april, 2017|0 Comments

Daniël Zavrel coacht (top)managers in het bedrijfsleven en maakt daarbij onder meer gebruik van innovatieve, baanbrekende gezondheidstechnologie. Zo Lees verder

Cyprus verwijdert Wi-Fi van kleuterscholen en stopt uitzet draadloze oplossingen op basisscholen

10 maart, 2017|0 Comments

De minister van Onderwijs van Cyprus komt met een nieuw besluit om blootstelling aan draadloze apparaten op scholen te minimaliseren Lees verder